X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Smochin: Zvonurile despre imprevizibilitatea acțiunilor lui Chirtoacă față de microbuze sînt exagerate

17 iul. 2014,, 14:30   Societate
4932 3
Foto: noi.md
„Degrabă vor fi alegeri parlamentare și vicepreședintele Partidului Liberal Dorin Chirtoacă vrea să redistribuie cele mai profitabile rute cercurilor apropiate sau membrilor PL”, a declarat pentru NOI.md directorul „ASOIO” SRL, Afanasie Smochin, care este administratorul rutei de tristă faimă nr. 155 și altor rute de maxi-taxi.

Potrivit lui Smochin, „nu este prima tentativă de atac raider a primarului general asupra activității întreprinderii, de a modifica fără acordul nostru itinerarele și a deschide în paralel alte rute”. „Instanța de judecată de fiecare dată a anulat dispozițiile ilegale ale edilului, iată de ce el nu ne suportă și dorește să se răzbune pe „ASOIO”. Și acum pe rol se află un dosar, iar greva șoferilor a fost un nou motiv pentru a ne ataca.
„Atunci cînd adoptă decizii ilegale, primarul general deloc nu-și bate capul să fie respectate elementar legile. El nu are dreptul să priveze administratorul de licență, deoarece aceasta a fost eliberată de Camera de Licențiere. Primarul nu poate nici să închidă peste noapte rutele transportului public. Modalitatea de închidere a rutelor este strict reglementată de art. 22 din Regulamentul transporturilor auto de călători şi bagaje, aprobate prin decizia Guvernului nr. 854 din anul 2006. Dacă a decis să închidă rutele, atunci trebuie să acționeze în conformitate cu contractul dintre administratorii întreprinderilor de transport și direcția municipală de transport, urmînd să prevină compania cu 30 de zile înainte, cu argumente și pretenții serioase. Să nu se întîmple că un șofer a comis un accident, iar fără serviciu a rămas întreg colectivul”, a subliniat administratorul.

„Mă interesează soarta șoferilor pe care i-am angajat în conformitate cu acordul de cooperare cu Primăria. Ce să facă 360 de șoferi? Să-și părăsească familiile și să plece peste hotare în căutarea unei vieți mai bune? Apropo, acum trei ani aveam trei șoferi la o mașină, iar acum 0,9. Ceilalți s-au împrăștiat în căutarea unui cîștig. Oare pe acești oameni, pe copiii și părinții lor în vîrstă îi ține minte primarul, care nu este împovărat de asemenea probleme?”, s-a întrebat Smochin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?