Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Putin a trecut la ofensivă împotriva SUA

16 iul. 2014,, 01:13   Externe
23707 20
Foto: 24daily.net
Președintele rus Vladimir Putin într-un interviu acordat ITAR-TASS a declarat că țările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), doresc să schimbe situația actuală, cînd sistemul monetar mondial depinde de politica SUA.

Liderul rus a declarat că "sistemul monetar internațional în sine este prea dependent de poziția dolarului, mai precis, de politica monetar-financiară a conducerii SUA". "Statele BRICS doresc să schimbe această situație," - a spus Putin.

Președintele FR a subliniat faptul că statele BRICS au "un complex de interese strategice care se suprapun". Putin a declarat că "în primul rînd aceasta este dorința comună de a reforma sistemul monetar-financiar internațional." "În forma sa actuală, ea este nedreaptă pentru țările BRICS și, în general, pentru "economiile emergente".

"Noi ar trebui să participăm mai activ în sistemul de luare al deciziilor în cadrul FMI și Băncii Mondiale", - este sigur liderul rus.

"În economia globală "se va discuta despre reforma FMI", - a spus Putin. Potrivit lui, "țările BRICS sînt ingrijorate de faptul că discuția reală, concretă pe acest subiect este tergiversată".

"Aceasta pune în pericol toate eforturile "celor douăzeci" în acest domeniu. Totodată, vorbim despre satisfacerea cererilor legitime ale "economiilor emergente" privind aducerea în echilibru a balanței FMI cu realitățile secolului XXI", - a subliniat președintele Federației Ruse.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?