Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Medicilor din Transnistria le-au fost explicate motivele reducerilor salariale

11 iul. 2014,, 11:00   Societate
4207 1
Foto: eurasianews.md
Joi, în Transnistria a avut loc o consfătuire specială cu şefii de spitale, primii care au primit explicaţii în legătură cu aplicarea prevederilor dispoziţiei guvernului tiraspolean "Privind modul provizoriu de finanţare a cheltuielilor bugetelor de toate nivelurile şi de retribuire a muncii". Actul emis pe 30 iunie prevede că plăţile către funcţionarii publici vor fi achitate, o perioadă nedeterminată, în mărime de 85% din sumele calculate.

Potrivit agenţiei "Infotag", conducerea ministerului tiraspolean al sănătăţii, în ale cărui subdiviziuni muncesc peste 13 mii de persoane, a întreprins prima tentativă de explicare a actului nepopular.

"Măsura poartă un caracter forţat, dar provizoriu, în legătură cu situaţia economică din jurul Transnistriei, situaţia ei economică complicată. Pintre motivele care au determinat reducerea încasărilor de impozite la buget figurează şi micşorarea cu 30% a surselor de finanţare a cheltuielilor, deteriorarea relaţiilor comerciale", a comentat ministrul sănătăţii, Tatiana Scrîpnic.

Potrivit ei, actele de plată principale au fost semnate chiar săptămîna aceasta şi achitarea salariilor în spitale a început.

Scrîpnic şi-a exprimat speranţa că situaţia se va rezolva pînă la sfîrşitul anului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?