X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Germania va spori asistența financiară pentru Moldova

10 iul. 2014,, 14:00   Economie
4652 1
Foto: noi.md
Germania va spori asistența financiară și tehnică pentru Republica Moldova, informează NOI.md. Aceasta este una dintre prevederile Acordului interguvernamental privind cooperarea pentru dezvoltare, pe care Republica Moldova și Germania îl vor semna astăzi la Berlin, în cadrul vizitei oficiale în Germania a prim-ministrului Iurie Leancă și participării lui la un forum de afaceri moldo-german.

Înţelegerea privind semnarea acordului-cadru moldo-german cu privire la cooperarea pentru dezvoltare a fost atinsă în timpul vizitei recente la Chișinău a ministrului federal pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Gerd Muller. El a declarat atunci că Acordul va crea premisele necesare pentru majorarea asistenței financiare cu granturi germane pentru dezvoltarea durabilă a economiei Republicii Moldova, sprijinul învăţămîntului profesional, descentralizare, realizarea proiectelor de infrastructură pentru apă și canalizare în localităţile țării.

Gerd Muller a menționat că Germania va majora asistența financiară și tehnică oferită Moldovei pentru realizarea proiectelor de alimentare cu apă potabilă și epurare a apelor uzate în zonele rurale, modernizarea serviciilor publice locale, întărirea potenţialului administrării statului și crearea infrastructurii naționale corespunzătoare în domeniul metrologiei și controlului calității.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?