X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Odată cu începerea caniculei, administraţia Grădinii Zoologice din capitală a introdus „proceduri acvatice” pentru urşi

9 iul. 2014,, 08:30   Societate
4995 0
Foto: bugaga.ru
Odată cu începerea caniculei, grădina zoologică din capitală au trecut la "proceduri acvatice" pentru trei urşi.

Directorul adjunct al grădinii zoologice, Dumitru Ciobanu, a spus, intervievat de "Infotag", că astfel angajaţii încearcă să uşureze la maxim starea animalelor.

"Îi stropim cu furtunul de cinci ori pe zi. Urşilor le place duşul. În această perioadă se reduce alimentarea lor – uneori pînă la o treime. Mai mult decît iarna animalele mănîncă legume şi fructe, diferite terciuri. Îngheţată, ca în alte grădini zoologice, nu le dăm. Doar ei în pădure nu mănîncă îngheţată", a spus Ciobanu.

Din cauza caniculei, fluxul vizitatorilor s-a redus, dar şi administraţia se străduie să creeze condiţii confortabile, stropind teritoriul.

"Zilnic avem în medie de la 3 la 7 mii de vizitatori. Însă, "sezonul grădinii zoologice" începe în august – copiii revin din taberele de odihnă. Anume atunci şi aşteptăm un flux mai mare. În special, micuţilor le place să privească cum angajaţii scaldă animalele sau le stropesc cu apă", a menţionat el.

Grădina zoologică din Chişinău a fost deschisă pe 9 mai 1978. Colecţia ei numără circa 1 mie de animale, dintre care 726 sînt exotice. Totodată, 22 de specii s-au înmulţit. La grădina zoologică din Chişinău locuiesc animale rare precum guanaco, muflon, fazanul auriu, bufniţa polară, tigri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?