X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Prima țară europeană care a ratificat Acordul de asociere RM-UE

2 iul. 2014,, 16:00   Politică
10447 3
Foto: agerpres.ro
Parlamentul României a ratificat astăzi Acordul de asociere dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană. Documentul a fost votat cu 284 de voturi "pentru", o abţinere şi un vot "împotrivă", notează Agerpres. Parlamentarii români au mai ratificat astăzi și Acordurile de asociere cu Ucraina și Georgia.

Potrivit premierului român, Victor Ponta, ratificarea documentului de către cele două legislative de la București și Chișinău constituie un moment istoric.

„Mă bucur foarte tare că România e prima țară care reușește să parcurgă procedura de ratificare a Acordului în primul rînd cu Republica Moldova, dar și cu Ucraina și cu Georgia. Cred că e un moment istoric cu o semnificație pe care astăzi nu o simțim suficient de mult, dar care e un pas uriaș al celor de peste Prut”, a menționat Ponta.

Totodată, ministrul de externe al României, Titus Corlățean, a declarat că Acordul de asociere cu UE va avea efecte pozitive asupra economiei moldovenești, în planul exporturilor și creșterii salariale. "Dorim ca România să fie primul stat care ratifică acordul", a mai spus ministrul Corlăţean.

Menționăm că astăzi Acordul de asociere cu UE a fost ratificat și de legislativul de la Chișinău. Documentul a fost adoptat cu votul a 59 de deputați, patru votînd împotrivă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?