X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Halterofilul Marcel Guidea nu va mai evolua pentru Moldova

1 iul. 2014,, 17:45   Sport
6462 3
Foto: moldova.sports.md
Halterofilul Marcel Guidea nu va mai evolua pentru Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", sportivul a declarat acest lucru marţi, spunînd că va reprezenta Rusia, unde i s-a promis un salariu de 3,5 mii de euro şi cele mai bune condiţii pentru antrenamente.

Sportivul de 19 ani a făcut trimitere la faptul că în Republica Moldova are condiţii rele pentru antrenamente şi lunar primeşte o bursă ce nu depăşeşte 2 mii de lei.

Prim-vicepreşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv, Nicolae Piatac, a comunicat că plecarea sportivului nu este legată de condiţiile de antrenare şi remunerarea sportivului.

"De ce a tăcut pînă acum? Înseamnă că în Moldova i-a fost bine, dar imediat ce apărut o ofertă mai bună a decis să plece. Avem nevoie de un contract cu sportivii, ce nu ar permite plecări neaşteptate. Uitaţi-vă la fotbal, acolo nu se comunică toate datele, dar măcar se ştie cît costă un fotbalist, pe ce perioadă este semnat contractul", a spus Piatac.

El consideră că în această situaţie, în mare parte este vinovat Ministerul Tineretului şi Sportului.

"Dacă sportivul cu adevărat ducea lipsă de bani şi ar fi fost atît de important pentru Republica Moldova, s-ar fi găsit sponsori pentru el", a menţionat Piatac, spunînd că "migrarea sportivilor" va continua, deoarece la noi la propriu "se fură".

În weekendul trecut Marcel Guidea a cîştigat pentru Moldova trei medalii de argint la Campionatul Mondial de Haltere pentru juniori, desfășurat la Kazan. Unul dintre transferurile "de rezonanţă" în atletica grea moldovenească a fost cazul Cristinei Iovu, care, după obţinerea medaliei de bronz la Olimpiada din Londra din 2012, a decis să reprezinte Azerbaidjanul.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?