Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Începînd cu 1 iulie, va creşte suportul financiar de stat şi plafonul pensiei

29 iun. 2014,, 11:15   Societate
7559 6
Foto: mn.ru
A fost aprobată majorarea plafonului pensiei de la 1300 pînă la 1500 de lei ca o condiţie pentru acordarea suportului financiar de stat în vederea extinderii numărului beneficiarilor acestora. Această decizie a fost luată în cadrul ședinței de Guvern, informează MOLDPRES cu referință la Biroul comunicare şi relaţii cu presa al Executivului.

Totodată, proiectul prevede dublarea sumelor fixe ale suportului financiar de stat, începînd cu 1 iulie 2014, de la 50 la 100 de lei, de la 60 la 120 de lei şi de la 90 la 180 de lei.

Mai mult decît atît, se propune acordarea suportului financiar de stat unor categorii noi de beneficiari. Printre aceştia se numără beneficiarii pensiei de urmaş, ai alocaţiilor sociale de stat cu excepţia celor pentru îngrijire, însoţire şi supraveghere şi a ajutorului de deces. În cazul pierderii întreţinătorului, suportul va fi de 100 de lei pentru fiecare copil, iar în cazul pierderii ambilor părinţi, cuantumul suportului financiar se dublează.

În acest scop, anual din bugetul de stat vor fi alocate 824,7 de milioane de lei.

„Cel mai important este ca pensionarii, care au cele mai mici venituri să beneficieze într-o maniera sustenabilă de o creştere nu doar în acest an, ci şi în anii următori”, a declarat Premierul Iurie Leancă.

Proiectul a fost elaborat de Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei şi urmează să fie examinat în Parlament.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?