Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

BNM a păstrat ratele instrumentelor politicii monetar-creditare

27 iun. 2014,, 11:30   Economie
3536 0
Foto: noi.md
Consiliul de administraţie (CA) al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a păstrat joi neschimbate ratele instrumentelor politicii monetar-creditare.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la BNM, rata de bază la operaţiunile de scurtă durată a fost păstrată la nivelul de 3,5%, la creditele overnight – 6,5%, la depozitele overnight – 0,5%. Nu s-a modificat nici norma rezervelor obligatorii de la sursele atrase – 14%.

Decizia a fost adoptată fiind luate în calcul evaluarea situaţiei macroeconomice, mediului economic extern, tendinţele şi prognozele indicilor macroeconomici în perspectivă de durată medie.

Aceasta este explicată prin aspiraţia de a asigura condiţii monetare adecvate pentru stimularea procesului de creditare şi dezvoltarea cererii, precum şi pentru consolidarea perspectivelor de păstrare a inflaţiei în limitele indicilor ţintă de – 5% В± 1,5 puncte procentuale.

Actualele rate nu au fost schimbate de la finele lunii aprilie 2013, cînd au fost reduse cu 1%. Precedentele rate rămăseseră neschimbate din martie 2012. Următoarea şedinţă a CA cu privire la politica monetară va avea loc pe 31 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?