X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pirojkov: Segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene funcționează în regim obișnuit (VIDEO)

26 iun. 2014,, 15:40   Societate
7176 5
Foto: noi.md
„Într-adevăr am avut o întîlnire cu șeful Comisiei afaceri externe a parlamentului transnistrean, Serghei Ceban, și adjunctul acestuia, Vladimir Bodnar, care este, de asemenea, președinte al Comunității Ucrainene din Transnistria”, a recunoscut într-un interviu acordat în exclusivitate portalului de ştiri NOI.md ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov.

Diplomatul a precizat că a primit o invitație oficială de la deputații transnistreni, semnată de Mihail Burla, de a le oferi explicaţii referitoare la decizia Radei Supreme a Ucrainei de a închide unele dintre punctele de trecere a frontierei de stat cu Federația Rusă și Republica Moldova, pe segmentul transnistrean.

"Dorinţa transnistrenilor de a clarifica situația este pe deplin justificată, căci acolo locuieşte un număr mare de cetățeni ucraineni. În plus, începe sezonul concediilor, odihnei de vară și mulţi preferă staţiunile balneare din regiunea Odesa, de pe coasta Mării Negre. Am considerat dorinţa lor destul de adecvată și m-am întîlnit cu plăcere cu reprezentanții acestora", a mărturisit ambasadorul.

Potrivit spuselor lui, el "a adus cu satisfacţie la cunoştinţa reprezentanţilor populaţiei de pe malul stîng decizia în vigoare a Radei Supreme referitoare la consolidarea relaţiilor legate de situația alarmantă creată în partea de sud-est a Ucrainei, la frontiera de stat cu Rusia. Dar în document nu se spune nimic despre segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene".

"In proiectul deciziei cu privire la frontieră, publicat anterior, exista şi propunerea referitoare la segmentul transnistrean, dar am avut consultări cu Serviciul Grăniceri al Ucrainei, m-am întîlnit și am discutat această problemă cu conducerea MAEIE al Republicii Moldova, apoi am trimis guvernului Ucrainei opiniile mele, specificînd clar că situația creată la frontiera moldo-ucraineană se deosebeşte în mod semnificativ de situația de la granița ruso-ucraineană și, prin urmare, nu este cazul ca porţiunile de frontieră date să fie închise Îmi face plăcere să realizez că prin participarea mea modestă am putut contribui la soluționarea problemei", a recunoscut interlocutorul.

"Subliniez din nou: segmentul transnistrean al frontierei moldo-ucrainene funcţionează în mod normal şi va continua în acelaşi regim. Unicul lucru, va fi intensificat controlul persoanelor suspecte la graniţă, care conform părerii polițiștilor de frontieră s-ar putea deplasa în Ucraina, pentru a participa la operațiuni teroriste ", a conchis Pirojcov.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?