X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Moldova a fost adusă icoana Maicii Domnului „Trihirusa”

25 iun. 2014,, 09:30   Societate
5910 1
Foto: ortodoxia.md
La biserica Sfinta Treime din s. Grătieşti au fost aduse de pe muntele Athos icoana Maicii Domnului „Trihirusa” şi moaştele sfinţilor mucenici Gheorghe şi Dumitru.

Această icoană este foarte vechie şi este cunoscută prin multe minuni săvîrşite. Creştinii ortodocşi se roagă în faţa icoanei făcătoare de minuni în cazul bolilor de picioare, de mîini, nelinişte sufletească, în caz de incendiu.

Icoana Maicii Domnului „Trihirusa” are o istorie uimitoare, care este confirmată de scrierile bisericeşti. Potrivit legendei, în sec. VIII, împăratul Bizanţului Leon Isaurul l-a ponegrit pe apărătorul de icoane Ioan Damaschin. La ordinul împăratului, „trădătorului” i-au tăiat mîna dreaptă. Chinuindu-se de durere, Ioan se ruga în faţa icoanei Maicii Domnului. El a adormit şi în somn a văzut-o pe Sfînta Fecioară, care i-a spus: „Tu eşti izbăvit. Lucrează sîrguincios cu mîna ta”. Cînd Ioan s-a trezit, şi-a văzut mîna vindecată şi i-a desenat Maicii Domnului din icoană încă o mînă de argint. De aceea, icoana poartă denumirea de „Trihirusa”, sau icoana cu trei mîini.

Icoana se va afla la biserica Sfînta Treime din Grătieşti pînă la sfîrşitul lunii iunie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?