X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Coaliția de la guvernare a refuzat să marcheze aniversarea a 655-a a statalității moldovenști

19 iun. 2014,, 16:15   Politică
6461 6
Foto: newsmoldova.md
Coaliția de la guvernare nu a susținut inițiativa Partidului Comuniștilor cu privire la sărbătorirea celei de-a 655-a aniversări a statalității moldovenești. Proiectul de lege înaintat de opoziția parlamentară nu a fost susținut de Coaliția pentru Guvernare Pro-Europeană, a comunicat pentru NOI.md deputata PCRM Irina Vlah.

„Îmi este greu să explic, de ce nici un deputat din coaliția de la guvernare și nimeni din așa-zișii deputați independenți nu a votat pentru includerea acestei inițiative legislative pe agenda de lucru. Probabil, ei nu se consideră patrioți ai statalității moldovenești și a Moldovei”, a declarat cu nedumerire Vlah.

„Noi nici nu am văzut acest proiect de lege, nu știm ce prevede, care este conținutul. Nu sîntem împotriva marcării acestei date importante în istoria Moldovei, dar cum poți dezbate documentul fără a cunoaște conținutul? În cazul care proiectul este înregistrat așa cum trebuie, îl vom studia, iar ulterior îl vom supune dezbaterilor. Le-aș sugera comuniștilor să nu se ocupe de organizarea sărbătorilor, ci să se includă în activitățile comune de consolidare a acestei statalități prin implementarea reformelor despre care au vorbit chiar ei”, a explicat liderul fracțiunii PLDM, Valeriu Streleț.

Liderul partidului „Renaștere-Vozrojdenie”, deputatul Vadim Mișin la fel a menționat că niciun document pe marginea acestei chestiuni comuniștii nu au prezentat.

„Astăzi noi am susținut toate propunerile comuniștilor. Altceva e că acestea au fost ignorate de ceilalți deputați. Cît privește marcarea aniversării a 655-a a statalității moldovenești, nu a fost prezentat niciun proiect de lege în acest sens. În Parlament se votează documente, nu idei”, a precizat Mișin.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?