Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vladimir Voronin: Coaliţia de guvernare nu trebuie să stabilească cursul de dezvoltare al Moldovei

17 iun. 2014,, 11:10   Societate
3662 11
Foto: noi.md
Coaliţia Pro-Europeană de Guvernare nu trebuie să se ocupe de integrarea europeană şi să stabilească cursul dezvoltării strategice a Moldovei, consideră liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus luni, la prezentarea proiectului platformei electorale a PCRM, că "guvernanţii dau de ruşine şi discreditează integrarea europeană, deoarece unicul lucru pentru care luptă este protejarea intereselor proprii".

"Totul a ajuns la limita deficienţei moral-psihice. Liderul Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, desfăşoară împreună cu activul său conferinţe pe tema luptei cu corupţia. Ostap Bender nici nu se compară cu el. El este afiliat actelor de corupţie şi acest fapt a fost spus nu de comunişti, ci de Curtea Constituţională, şi nu doar în privinţa lui Filat, dar şi a întregului guvern, din care au făcut parte şi Iurie Leancă, şi Natalia Gherman. Acum ei ne învaţă pe noi şi întreaga societate cum să luptăm cu corupţia", s-a indignat fostul preşedinte.

El este convins că Acordul de Asociere RM-UE nu va aduce Moldovei rezultate pozitive.

"Integrarea este un proces economic, politic, social, moral extrem de complicat. Nu este simplu: ţi-ai dorit, ai făcut. Cineva la Bruxelles s-a gîndit în ce stare moral-psihologică se află societatea moldovenească? Prin ce este diferit acest Acord de alte proiecte de acord, cu excepţia cuvîntului "Moldova"? Luaţi cuvîntul "Moldova" şi înlocuiţi-l cu altul ‒va rămîne acelaşi lucru. Ne bazăm ferm pe poziţiile statalităţii şi vom face totul pentru poporul moldovenesc şi statul moldovenesc, nu ceea ce doreşte cineva", a subliniat liderul PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?