Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Vladimir Voronin: Oamenii sînt dezorientați în mod intenționat

16 iun. 2014,, 12:30   Politică
6422 11
Foto: noi.md
Oamenii, ce spun că mă pronunţ împotriva Uniunii Economice Eurasiatice (UEE), induc oamenii în eroare, consideră liderul Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin.

Potrivit agenţiei "Infotag", politicianul a spus sîmbătă, la întrevederea cu comsomoliştii din Comrat, că soluţia pentru Moldova va deveni aderarea la UEE nu la UE.

"În UEE nu ni se solicită nimic. Dacă ceva nu ne place putem spune liber despre asta şi nu vom fi impuşi ca în cazul Uniunii Europene. Ce ne poate da Uniunea Europeană? Ne va strivi cu piaţa sa", a menţionat Voronin.

Potrivit spuselor sale, semnarea Acordului de Asociere RM-UE "nu reflectă opinia poporului".

"Actuala guvernare face orice posibil, dar nu ce trebuie poporului. Aleşii poporului vor promite multe înainte de alegeri, dar să fim cinstiţi, de cînd se află la putere au reuşit doar să nimicească agricultura şi economia ţării. Dacă ei vor rămîne la guvernare încă un ciclu parlamentar, atunci vă spun sincer, nu ştiu ce va rămîne din Moldova", a spus liderul PCRM.

El este convins că "alegerile parlamentare ordinare vor deveni alegerea între îngenuncherea în faţa străinilor sau păstrarea suveranităţii Moldovei".

"Refuzul de a semna Memorandumul privind reglementarea transnistreană în 2003 a fost legat de încălcarea unui articol al Constituţiei RM. Nu pentru asta am depus jurămîntul de devotament ţării, pentru a încălca legea. În schimb actualii legislatori închid ochii la faptul că Acordul de Asociere încalcă din start şapte articole ale Constituţiei", a subliniat fostul preşedinte.

Voronin consideră că "actualul regim, este compus din oameni neprofesionişti, indiferenţi faţă de doleanţele poporului".

"Coaliţia de guvernare promovează ideologia banilor, dînd uitării adevăratele valori. Uitaţi-vă cine sînt astăzi eroii Moldovei: mafia, oligarhii, oamenii, ce promovează egalitatea drepturilor. O astfel de educaţie nu poate să nu influenţeze generaţia în creştere, care riscă să devină cetăţeni pe care sociologii în studiile lor îi califică drept indecişi. Oameni fără opinie, care nu cunosc ţara, limba şi cultura, nu vor protesta, nu se vor indigna de condiţiile rele de trai. Anume un astfel de viitor pregăteşte pentru Moldova actuala guvernare la îndemnul demnitarilor străini", s-a indignat liderul comuniştilor.

Vorbindu-le tinerilor comunişti despre decizia plenarei CC al PCRM de a-i exclude pe Mark Tkaciuk, Iurie Muntean şi Grigore Petrenco din componenţa conducerii partidului, Voronin a spus că "ei se considerau mai deştepţi decît ceilalţi".

"S-au găsit trei deştepţi, care au considerat că alţi membri ai CC sînt proşti şi au decis să tensioneze situaţia din partid. Aşa nu se poate. Dacă soldaţii merg în acelaşi pas, iar unul decide să meargă altfel, ceilalţi trebuie să-l corecteze, nu să-i urmeze exemplul", a menţionat fostul preşedinte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?