X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Patrioţii moldoveni au anunţat despre crearea uniunii „Moldova mare”

12 iun. 2014,, 16:32   Societate
7272 3
Foto: newsmoldova.ru
Pe arena politică a Moldovei a apărut o nouă mişcare amplă, apartinică, a forţelor patriotice – Uniunea Popular Patriotică „Moldova Mare”. Decizia corespunzătoare a fost adoptată ieri, 11 iunie, în cadrul şedinţei speciale a Comitetului organizatoric de desfăşurare a primului Congres naţional al poporului cu prilejul celor 655 de ani ai statalităţii moldoveneşti.

În "Pactul despre consolidarea eforturilor de fortificare a statalităţii moldoveneşti şi a bazelor spiritual-morale ale Moldovei multinaţionale", adoptat la şedinţă, citat de agenţia "Infotag", se menționează că Uniunea se creează pentru "asigurarea consolidării eficiente a eforturilor şi atingerea scopurilor".

Pentru discutarea naţională a situaţiei reale din republică, identificarea celor mai importante riscuri pentru dezvoltarea socio-economică a ţării şi aprecierea perspectivelor strategice de dezvoltare a Moldovei multinaţionale, s-a recunoscut oportună şi necesară organizarea şi desfăşurarea reuniunii „Moldova Mare – 655”. De asemenea, se planifică desfăşurarea regulată a acesteia, cel puţin o dată la cinci ani.

Subsemnaţii se obligă "să construiască activitatea comună pe baza respectului reciproc, încrederii, binelui, spiritualităţii şi bunului simţ".

Prin definiţia de „Moldova Mare” ei înţeleg "acea forţă istorică şi înalta spiritualitate, care a fost pusă la bazele statului moldovenesc de domnitorul Ştefan cel Mare şi Sfînt".

Iniţiatorii creării Uniunii sînt activişti şi reprezentanţi ai Bisericii, minorităţilor naţionale, oameni de artă, cultură, ştiinţă şi educaţie. În particular, pactul a fost semnat de preşedintele Partidului "Patrioţii Moldovei", Mihail Garbuz; başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal; Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel; preşedintele clubului de experţi "Strategia Moldovei", Veaceslav Perju; liderul mişcării sociale "Moldova Federativă", Sveatoslav Mazur; baronul ţiganilor din Moldova, Artur Cerari; fostul ambasador al Republicii Moldova în România, Emil Ciobu.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?