X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Vasile Bumacov: Nu e vina noastră că pierdem piața vinurilor în est (VIDEO)

11 iun. 2014,, 15:45   Economie
4489 4
Foto: noi.md
„Nu e vina noastră că Moldova pierde piața vinurilor în est. Am făcut totul ce depindea de noi, însă... Astfel, noi pur și simplu sîntem impuși să diversificăm piețele de desfacere, nu avem altă ieșire, însă acest lucru are mai multe plusuri decît minusuri”, a declarat pentru NOI.md în cadrul Forumului Economic Vienez, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

„Noi am activat cu plăcere pe piața rusă cu vinurile noastre, noi am respectat consumatorii de acolo și eram apreciați, însă am fost blocați, iar multiplele negocieri pe marginea acestei probleme nu s-au soldat cu rezultate. Ce ne rămîne de făcut în situația cînd viticultorii și vinificatorii așteaptă de la noi soluții concrete și ajutor? Ne-am adresat Uniunii Europene și am fost susținuți – veniți, nu vor fi niciun fel de restricții. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că piețele trebuie cucerite”, a subliniat oficialul.

Referindu-se la rezultatele evenimentelor desfășurate în cadrul Săptămînii investiționale „MOLDOVA BUSINESS WEEK”, Vasile Bumacov a amintit că ”în afaceri nimic nu se întîmplă aici și acum”. „Va trebui încă mult și asiduu să muncim pentru a avea rezultate, dar sînt convins că acestea vor fi pozitive. Astfel, 98% din semințele și uleiul de floarea soarelui deja sînt vîndute pe piețele europene, iar cerealierele – în proporție de 100%. Cu timpul, și acest forum va da rezultate”, a declarat Bumacov.

Se arată optimistă de semnarea acordurilor de asociere și crearea zonei de liber schimb cu Uniunea Europeană și liderul Asociației Europene a Tinerilor Antreprenori, Alexandrina Robu, care de altfel, a ajutat reporterilor noștri să comunice cu oaspeții forumului vorbitori de engleză.

„Nu stăm și așteptăm pur și simplu că ni se vor propune investiții, iar mărfurile și serviciile noastre se vor bucura de o cerere nebună. Mulți membri ai organizației noastre, după studii de marketing serioase, deja asimilează piețele europene în domeniul turismului și chiar a producției agricole. Iar această platformă ne-a extins cercul de cunoștințe și, bineînțeles, cel al potențialelor oportunități”, a subliniat Robu.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?