X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Oazu Nantoi: Eu nu aştept vreun progres

9 iun. 2014,, 16:50   Societate
6272 8
Foto: timpul.md
„Eu nu aştept vreun progres, vreo schimbare a retoricii Moscovei în procesul de negocieri privind dezvoltarea relaţiilor moldo-ruse după semnarea de către Chişinău a Acordului de asociere cu UE”, aşa a comentat pentru NOI.md directorul de programe al Institutului de Politici Publice, Oazu Nantoi, vizita în ţara noastră a viceministrului de externe al Federației Ruse Grigori Karasin.

În opinia interlocutorului, „astăzi are loc verificarea ţării noastre la rezistenţă. Ţinînt cont de relaţiile opace cu „Gazprom”, dependenţa noastră energetică, schemele bancare de influenţă, situaţia şi riscurile gartarbeiterilor, Moldovei îi va fi greu să reziste presiunii exercitate asupra ei.

Actuala conducere nu este capabilă să răspundă clar şi ferm că noi deja ne-am făcut alegerea. Iată de ce eu nu aştept un anumit progres la preconizatele negocieri, însă mă tem de înrăutăţirea situaţiei. Dar, totodată, nu-mi pierd timida speranţă că Moldova îşi va menţine poziţia, indiferent de situaţie”.

„De altfel, actuala coaliţie nu are altă ieşire. În primul rînd, atracţia magnetică a Moldovei faţă de UE este de nezdruncinat. În al doilea rînd, apropierea de Uniunea Europeană este singura realizare a Coaliției pe parcursul aflării sale la guvernare. Dacă nici acest lucru nu le reuşeşte, atunci ei nu vor mai fi la putere”, a menţionat Nantoi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?