X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Tezele din iunie ale lui Mark Tkaciuk (VIDEO)

6 iun. 2014,, 14:25   Politică
9335 7
Foto: noi.md
Ideologul principal al Partidului Comuniștilor Mark Tkaciuk, care săptămîna trecută a renunțat la mandatul de deputat în Parlamentul RM, a susținut, astăzi, 6 iunie, un briefing-fulger, în cadrul căruia și-a anunțat intenția de a lupta cu sistemul oligarhic și de a duce țara, de rînd cu partidul învingător, în Uniunea Vamală.

El a declarat că anume de poziția Partidului Comuniștilor depinde ce se va întîmpla cu Moldova peste șase luni – acapararea definitivă a puterii de către oligarhi, falimentul total al statului și pierderea independenței, capitularea totală a tuturor drepturilor constituționale ale cetățenilor – sau eliberarea mult așteptată. În 2001, acest partid a fost numit ”partidul speranței sociale”, astăzi el devine ultima, singura speranță, consideră Mark Tkaciuk.

Potrivit lui, ”23 de ani de independență și 5 ani de rezistență au nimicit reminiscențele naivității de odinioară”. Dacă politicienii nu vor demonstra capacitatea de a se jertfi pentru principii, ei nu sînt demni să conducă poporul. ”Poporul îi urmează pe cei, care îi duce, dar nu pe cei, care îi cheamă”. Nu trebuie să oferiți comentarii confuze, pentru a-i bucura pe cei care așteaptă eșecul nostru, dar nu victoria noastră”, susține Mark Tkaciuk.

El a spus că încă pe 22 aprilie a transmis tuturor membrilor comitetului politic executiv al partidului cererea sa și motivele renunțării la mandat. Totodată, el a menționat că niciodată nu va face parte din altă formațiune politică, în afară de PCRM: ”Pot să fiu exclus din Partidul Comuniștilor, însă nu și din rîndurile comuniștilor”.

Mark Tkaciuk și-a anunțat și patru teze din iunie. Prima: ”Eu vin cu o solicitare categorică de a încheia imediat toate acțiunile de acaparare forțată a PCRM”.

Doi: ”Doar Partidul Comuniștilor este capabil să reziste în fața sistemului oligarhic. Principala lozincă a zilei: Moldova fără oligarhi”.

Trei: ”Trebuie să mergem în Uniunea Vamală, pentru a fi aliați ai propriul popor și a soluționa principalele probleme ale propriei țări”. Pe parcursul a cinci ședințe de parlament al legislaturii viitoare, PCRM trebuie să vină cu o inițiativă legislativă privind desfășurarea referendumului cu privire la aderarea RM la UV. Referendumul trebuie să aibă loc pînă la 1 noiembrie 2015.

Patru: PCRM trebuie să declare că sub nici o condiție nu va accepta înfrîngerea la alegerile parlamentare din toamnă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?