Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

MOLDOVA BUSINESS WEEK se va desfășura la Chișinău în perioada 5-12 iunie (VIDEO)

4 iun. 2014,, 14:50   Economie
4983 0
Foto: noi.md
La inițiativa Ministerului Economiei și Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor (MIEPO), în perioada 5-12 iunie, în Republica Moldova se va desfășura săptămîna investițională ”MOLDOVA BUSINESS WEEK” – cel mai important eveniment în domeniul dezvoltării afacerilor din țară. Informația a fost comunicată de ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, și șeful Delegației Uniunii Europene în Moldova, Pirkka Tapiola, în cadrul unei conferințe de presă comune.

În cadrul săptămînii investiționale organizatorii intenționează să desfășoare un șir de evenimente importante nu doar în capitală, dar și în zonele economice libere din Bălți, Vulcănești și Hîncești, precum și în Găgăuzia și regiunea transnistreană. Printre evenimentele preconizate se numără Forumul exportatorilor din Moldova privind parteneriatul public-privat, platforma Clubului economic-diplomatic, Forul Economic Vienez, mese rotunde și diverse seminare. De asemenea, în cadrul Săptămînii investiționale „Moldova Business Week” va fi prezentat conceptul participării Republicii Moldova la „World Expo Milano 2015” și va fi prezentată, în premieră, macheta pavilionului național, ce urmează a fi instalat la expoziția mondială.

Punctul culminant al „Moldova Business Week” îl va constitui Conferința investițională UE-Moldova, la care va participa și președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Referindu-se la realizările reformelor desfășurate și preconizate, Valeriu Lazăr a declarat că „rezultatele acestora depind nu de dorința elitelor politice sau economice, ci de eforturile întregii societăți civile”.

„Mi s-a creat impresia că nu toți înțeleg ce înseamnă integrarea Moldovei în UE, care este necesitatea implementării unor reforme mai dureroase, pe ce cale am pornit în genere”, a subliniat Lazăr.

La rîndul său, Pirkka Tapiola a reiterat că semnarea Acordului de asociere RM-UE „în niciun caz nu va afecta suveranitatea Republicii Moldova”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?