Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Şupac: Pentru şcoli autoritățile nu au bani, dar pentru construcția unui penitenciar luxos au!

30 mai. 2014,, 12:17   Politică
4833 5
Foto: newsmoldova.ru
În ultimii cinci ani, potrivit Biroului Naţional de Statistică, numărul de instituţii şcolare în Republica Moldova a scăzut cu 9%. Dacă în anul 2009 au funcţionat circa 1500 de şcoli, gimnazii şi licee, în prezent, în oraşe au rămas 337 de instituţii, iar în mediul rural – 1037.

"În timpul guvernării coaliţiei proeuropene s-a redus considerabil nu doar numărul de instituţii şcolare, dar şi cel de elevi", a spus pentru NOI.md deputata PCRM Ina Şupac.

"Acesta este rezultatul unui plan de acţiuni special, conform căruia în Moldova ar trebui să rămînă cît mai puţini tineri pregătiţi, cu gîndire critică şi creativă. Guvernarea nu vrea ca tinerii să fie activi şi să vină cu iniţiative împotriva acelui genocid social care are loc acum în ţară. Deputaţii PCRM, în cadrul Comisiei parlamentare pentru educaţie, încearcă foarte des să includă pe agenda zilei chestiuni legate de necesitatea de a renunţa la reformele de optimizare şi să promoveze un proiect special de lege, elaborat de comunişti. Însă Coaliţia refuză să facă acest lucru. În fiecare an, în cadrul discuţiilor cu privire la buget, oferim iniţiativele respective pentru a mări bursele pentru studenţi cu cel puţin 20% anual, de a sprijini programe de tineret, profesori, medici şi alţi profesionişti tineri în zonele rurale. Toate aceste iniţiative rămîn fără răspuns. În loc să investească în educaţie şi politica de tineret, guvernarea finanţează trimiterea militarilor moldoveni în Kosovo şi construcţia unui penitenciar de lux", a accentuat Ina Şupac.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?