X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Expert: Promisiunea autorităților române de a livra gaz Moldovei este praf în ochii alegătorilor (VIDEO)

27 mai. 2014,, 17:20   Societate
9378 6
Foto: noi.md
„O nouă declarație de răsunet și concomitent deșartă a unui funcționar, care nu are niciun suport. Praf în ochii alegătorilor în campania electorală. E strașnic să ne imaginăm ce vor auzi sărmanele și credulele noastre urechi în ajunul alegerilor parlamentare”, a afirmat doctorul în economie, colaboratorul științific superior al Institutului de Cercetări Economice din cadrul Academiei de Științe a Moldovei Mihail Poisic, solicitat de NOI.md să comenteze promisiunea ministrului Economiei al României, Constantin Niță, de a livra gaze naturale Republicii Moldova după încheierea construcției gazoductului Iași-Ungheni.

Interlocutorul a amintit că „autoritățile promit să lanseze gazoductul la începutul lunii iulie, însă uit cu desăvîrșire sau, cel mai probabil, nu spun intenționat că gazele naturale mai trebuie aduse din Ungheni. Conducta a costat statul 8,5 milioane de euro – o sumă deloc de neglijat. A mai rămas o nimica toată – să fie construită o stație de pompare a gazelor naturale, care va costa 20 de milioane de euro, și prelungit gazoductul pînă la Chișinău, ceea ce necesită alte 70 de milioane de euro. Noi sîntem pregătiți pentru așa ceva?” se întreabă expertul.

„Însă cel mai interesant în această poveste goală și această agitație care a săturat pe toată lumea este altceva: nimeni dintre funcționarii de rang înalt sau mai mic nu s-a așezat la masa de negocieri nici la București, nici la Chișinău, pentru a încerca să spună de unde România va lua aceste gaze naturale în situația în care singură le importă, la ce preț și în ce cantități este dispusă să livreze combustibilul fraților de peste Prut”, a spus expertul.

Poisic a precizat că autorităților moldovenești le place să anunțe despre proiecte de răsunet, dar absolut nechibzuite și chiar să îngroape bani cu ele.

„Un exemplu elocvent în acest sens este construcția liniei electrice din România pînă la Cantemir, în anul 2012. Bani au fost cheltuiți mulți, însă niciun kilowatt de energie electrică nu a fost livrat prin această linie. Însă, cu siguranță, s-au plătit «recompense» frumoase”, este convins Poisic.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?