X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Partidul Socialiștilor dă un ultimatum guvernării (VIDEO)

20 mai. 2014,, 11:40   Politică
5852 14
Foto: noi.md
Începînd cu 1 iunie, Partidul Socialiștilor și susținătorii săi vor organiza acțiuni masive de protest întru susținerea aderării Republicii Moldova la Uniunea Vamală, în cazul în care autoritățile vor continua să interzică organizarea unui referendum la nivel național pe marginea problemei. Anunțul a fost făcut de liderul PSRM, Igor Dodon, astăzi, în cadrul unui briefing.

Socialistul a atenționat asupra consecințelor semnării Acordului de asociere cu UE, care, în opinia lui, va genera un colaps economic.

„La începutul lunii iunie, dacă guvernarea nu va ține cont în continuare de inițiativele noastre și nu va da curs invitației de organizare a unui referendum, acțiuni masive de protest vor fi organizate de socialiști. Noi vom protesta în mod pașnic, democratic, conform legislației în vigoare, pentru a apăra poziția majorității populației”, a anunțat Dodon.

Totodată, liderul PSRM a criticat dur poziția Partidului Comuniștilor în problema vectorului de politică externă a țării, acuzîndu-l de indecizie politică. În acest sens, Dodon a lansat un apel la adresa forțelor de stînga, privind consolidarea eforturilor împotriva actualei guvernări.

„Pentru noi este puțin stranie poziția PCRM-ului, care se comportă ca un titirez politic și încearcă să stea pe două de scaune odată. Ba spune de integrare în UE, ba de integrare în Uniunea Vamală. Stimați comuniști, explicați cum vreți să ajungeți în Uniunea Vamală, prin Bruxelles? Vin cu un apel către partidele de stînga. Haideți să consolidăm eforturile pe o platformă foarte clară, haideți să mergem consolidat împotriva acestei guvernări. Sîntem în preajma unui pericol mare – semnarea Acordului de asociere cu UE”, a remarcat Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?