X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Rusia va PEDEPSI Moldova pentru incidentul cu avionul lui Rogozin

13 mai. 2014,, 03:31   Societate
24024 61
Foto: nashidni.org
Acțiunile neprietenoase ale autorităților moldovene împotriva delegației guvernamentale ruse, conduse de viceprim-ministrul Dmitri Rogozin vor afecta relațiile economice dintre Moscova și Chișinău.

Acest lucru a fost declarat de către prim –ministrul rus Dmitri Medvedev, la o întîlnire cu viceprim-miniștrii. S-a discutat despre recentul incident, cînd delegația rusă a fost blocată în aeroportul din Chișinău, iar autorităţile moldovene au ridicat din aeronava guvernamentală 30.000 de semnături ale transnistrenilor pentru alipirea la Rusia .

Dmitri Medvedev, premierul rus: "Cu siguranță, aceasta nu contribuie la dezvoltarea relațiilor normale cu Republica Moldova. Este alegerea lor. În cele din urmă, ei periodic tot ne roagă ceva. Despre ce, știm cu toții – ba una ajută-i, ba alta" .

Medvedev i-a dat dispoziție lui Rogozin să discute cu Ministerul de Externe măsurile care trebuie luate pentru ca astfel de situații să nu se repete din nou.

Primul-ministrul, de asemenea, l-a întrebat despre incident pe viceprim-ministrul Dmitri Rogozin, care a făcut parte din delegație. La întrebarea dacă oficialii ruși au convenit anterior cu colegii din Republica Moldova cu privire la vizita în Transnistria, Rogozin a răspuns: " Desigur ". Potrivit vice-premierului, Moscova a notificat Republica Moldova în modul corespunzător, prin ambasadorul rus la Chișinău.

"Ambasadorul s-a întîlnit cu responsabilii de la Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, dar aceștia s-au referit la faptul că 8-10 mai sînt zile de odihnă și nu văd nicio oportunitate pentru a se întîlni. Cu toate acestea, nu au fost exprimate refuzuri și obstacole pentru călătorie", - îl citează RIA Novosti pe Rogozin.

Rogozin, de asemenea, a declarat că delegația rusă a fost nevoită să ajungă în Transnistria, prin spațiul aerian al Turciei, României și Bulgariei.

Delegația guvernului rus a vizitat Transnistria vineri. În seara zilei de 9 mai Rogozin a declarat că conducerea Republicii Moldova a refuzat întrevederea propusă. Sîmbătă, spațiul aerian atît al Ucrainei, cît și României a fost închis pentru avionul guvernamental, astfel încît a fost obligat să se întoarcă și să aterizeze la Chișinău.

În afară de Rogozin, din componența delegației făceau parte ministrul culturii, Vladimir Medinski și un grup de deputați, printre care se afla și președintele Comitetului Dumei pentru afaceri CSI Leonid Sluțki, la adresa căruia au fost instituite sancțiunile UE.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?