X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Guvernul Leancă, ameninţat cu proteste

8 mai. 2014,, 17:45   Societate
5933 0
Foto: noi.md
"În cadrul şedinţei de astăzi, la care au participat mai multe organizaţii, s-a decis să i se înainteze Guvernului termenul pînă la 28 mai pentru rezolvarea urgentă a celor două probleme vitale ce ţin de dezvoltarea decentă şi durabilă a agriculturii Republicii Moldova. În caz contrar, agricultorii vor ieşi în acea zi la proteste de proporţii în PMAN", a declarat pentru NOI.md preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli "Uniagroprotect", Alexandru Slusari.

Interlocutorul a explicat că "prima problemă se referă la publicarea, în final, a deciziei Guvernului din 15 martie privind Strategia modernă de dezvoltare a agriculturi şi mediului rural, acţiune care pune în pericol accesul Moldovei la fondurile europene ale Programului european de vecinătate pentru agricultură şi dezvoltare rurală (ENPARD), este vorbă de sute de milioane de euro anual".

„O altă problemă nu mai puţin importantă. Timp de aproape doi ani luptăm pentru modificarea metodologiei de calcul a adaosului comercial la importul de carburanți, pentru liberalizarea pieței produselor petroliere și pentru oferirea agenților economici, acelorași producători agricoli, dreptului de a importa benzină și motorină. În prezent formarea preţurilor la aceste produse este absolut netransparentă. În acest sens ne susţin şi mari transportatori de marfă”, , a subliniat specialistul.

"Înaintăm Guvernului ultimul termen. În caz de neîndeplinire a cerinţelor noastre, vom demara acţiuni de protest. Formele de protest urmează a fi discutate în cadrul comitetului de organizare. Vom face totul ca aceste proteste să aibă rezonanţă pentru conducerea ţării", a promis Alexandru Slusari.

La întîlnire au participat reprezentanţii Asociaţiei Producătorilor Agricoli "Uniagroprotect", "Agroinform", Federaţiei Naţionale a Fermierilor şi a Asociaţiei „Moldova Fruct”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?