X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ambasadorul Rusiei către veteranii moldoveni: Primiți omagiul nostru! ©

8 mai. 2014,, 09:30   Societate
3056 1
Foto: noi.md
Dragi veterani!

Vă felicit cu ocazia Zilei Marii Victorii! Aceasta este într-adevăr cea mai națională și cu putere de viață sărbătoare!

Cu fiecare an, ziua de 9 mai 1945 este tot mai departe de noi. Cu toate acestea, Ziua Victoriei în continuare stîrnește emoții profunde în rîndul oamenilor de toate vîrstele. Această zi ne umple de bucurie pentru victoria asupra cotropitorilor fasciști și de mîndrie pentru popoarele noastre care, în condiții extrem de grele pe front și în spatele acestuia, și-au apărat dreptul la libertate și la viață, dar şi ne umple de durere pentru milioanele de oameni care și-au dat viața pe cîmpurile de luptă, în captivitate, în cenușa satelor, sub ruinele orașelor distruse...

Toate generațiile posterioare trebuie să țină minte lecțiile Marelui Război. Ce putem face astăzi pentru cei care au luptat și au căzut în război, este, cel puțin, să nu permitem comemorarea și eroizarea criminalilor fasciști și să păstrăm cu grijă memoria incredibilelor fapte eroice ale soldaților sovietici care și-au apărat Patria.

Pentru urmași faptele eroice ale soldatului sovietic vor rămîne mereu drept exemplu de putere spirituală, bărbăție, responsabilitate în fața Patriei, abilitate de a se unifica și a prieteni. Prietenia a ajutat să cîștigăm războiul, iar în urma acestuia, din scrum să readucem la viață Patria.

Memoria sfîntă a Marii Victorii este pentru totdeauna înscrisă în istoria lumii și va uni mereu popoarele țărilor noastre care, în egală măsură, au fost arse de focul acelei conflagrații groaznice, au luptat cot la cot, s-au jertfit pentru pace pe Pămînt. Dumneavoastră, dragi veterani, sînteți cei mai onorați eroi ai acestei sărbători. Ne închinăm vouă pentru Victorie! În această zi primiți cele mai calde felicitări și urări de sănătate, bunăstare, să fiți înconjurați de grija celor apropiați și dragi.

Felicitări cu ocazia sărbătorii – Ziua Marii Victorii!

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar
al Federației Ruse în Republica Moldova

Farit Muhametșin

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?