Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Programul pregătit de autorități de Ziua Victoriei

6 mai. 2014,, 09:00   Societate
5175 6
Foto: noi.md
Acțiunile consacrate Zilei Victoriei asupra fascismului se vor desfășura la complexul memorial „Eternitate” și vor începe la ora 9:00. La eveniment vor participa președintele țării, Nicolae Timofti, președintele Parlamentului, Igor Corman, prim-ministrul Iurie Leancă, deputați, membri ai cabinetului de miniștri, politicieni și veterani de război.

După discursurile oficiale, vor urma depuneri de flori la plăcile comemorative şi monumentele „Focul veşnic”, „Stela eroilor moldoveni" și „Maica îndurerată”.

Mitinguri de comemorare vor fi organizate în toate localitățile Republicii Moldova, iar în catedrale și biserici vor fi oficiate servicii divine.

De asemenea, se va desfășura ediția ordinară a festivalului „Cîntecele credinței, Speranței și Iubirii – Victoria 69”. La 9 mai va fi asigurată intrarea liberă pentru doritori în muzeele din țară, inclusiv la Centrul de Cultură și Istorie Militară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?