Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Lazăr sabotează deschis deciziile guvernului Leancă

30 apr. 2014,, 17:20   Economie
6703 0
Foto: noi.md
„Ministrul Economiei Valeriu Lazăr refuză să semneze decizia guvernului din 15 martie privind Strategia dezvoltării naţionale a agriculturii şi satului, acţiune care pune în pericol accesul Moldovei la fondurile europene ale Programului european de vecinătate pentru agricultură şi dezvoltarea regiunilor rurale (ENPARD)”, a declarat pentru NOI.md preşedintele Asociaţiei producătorilor agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari.

Interlocutorul a explicat că „adoptarea Strategiei de către Guvern a fost singura condiţie a partenerilor europen, însă documentul se consideră intrat în vigoare doar după publicarea lui. Ministrul Economiei refuză să avizeze documentul, iar de astăzi, în genere, a plecat în concediu. Noi riscăm să rămănem în următorii trei ani fără finanţare externă a dezvoltării agriculturii şi satelor», a avertizat specialistul.

„Problema este în lupta pentru gestionarea investiţiilor străine majore. Lazăr consideră că în această Strategie trebuie să prevaleze dezvoltarea satelor şi, prin urmare, finanţele trebuie să treacă prin ministerul său. Un caz similar a mai fost în 2012, cînd guvernul, a adoptat, în sfîrşit, propunerile noastre privind liberalizarea pieţei produselor petroliere, însă din cauza aceluiaşi Lazăr şi a confruntării cu Ministerul Finanţelor, documentul nu a mai ajuns în parlament. Eu nu vreau ca acest scenariu să se repete. Din cauza aceasta, noi am pierdut anul trecut 40 milioane de euro în baza programului ENPARD. Georgia a primit. Dacă în zilele apropiate nu vom publica acest document, noi vom pierde anul acesta déjà 68 de milioane de euro”, a precizat Slusari.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?