Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Ostalep: În două săptămîni Rusia va INTRODUCE ARMATA în sud-estul Ucrainei

24 apr. 2014,, 13:23   Societate
25143 28
Foto: noi.md
„După Conferința de la Geneva, Rusia și SUA se află într-un război al nervilor, care va continua atît timp, cît Kievul nu este în stare să facă ordine în Slaveansk și Donețk. În cazul în care în luna mai, în Ucraina vor avea loc alegerile preconizate și rezultatele acestora vor fi recunoscute de comunitatea internațională, atunci Rusia va fi nevoită să se mulțumească doar cu Crimeea. Sper tare mult că războiul nervilor nu va degenera într-o fază fierbinte”. Este opinia directorului de programe al Institutului de Politici Publice, Oazu Nantoi, solicitat de NOI.md să comenteze recenta declarație a ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, despre o posibilă intervenție armată a Rusiei în sud-estul Ucrainei.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și Securitate, Valeriu Ostalep, este mai categoric în aprecierea declarațiilor lui Lavrov.

„Sînt mai mult decît convins că nimeni dintre actualii actori în jocul ucrainean nu a luat în serios aceste declarații, or, Kremlinul și anterior a făcut asemenea declarații. Însă eu consider că este o ultimă avertizare din partea Rusiei. Pe fundalul inactivității totale a autorităților de la Kiev privind îndeplinirea acordurilor de la Geneva, îndrăznesc să presupun că în următoarele două săptămîni trupele ruse vor intra în raioanele din sud-estul Ucrainei”, a declarat fostul viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova.

Potrivit lui Valeriu Ostalep, „în realitate, nimeni dintre participanții la Conferința de la Geneva nu are de gînd să îndeplinească înțelegerile la care s-a ajuns”. „Kievul nu are de gînd să facă aceasta din cauza incapabilității de a dezarma formațiunile ilegale, SUA și Europa – din cauză că nu au ca scop aplanarea situației din regiune, ci să ducă la bun sfîrșit această nouă „revoluție portocalie”. În această situație Rusiei nu-i rămîne nimic altceva decît să introducă armata în regiunile Ucrainei populate dens de vorbitori de limbă rusă, pentru a-i apăra de extremiști”, a subliniat Valeriu Ostalep.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?