X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Iurie Leancă se va afla luni la Atena în fruntea unei delegaţii reprezentative

24 apr. 2014,, 12:31   Societate
5275 4
Foto: noi.md
O delegaţie a Moldovei, formată din 100 de persoane şi condusă de prim-ministrul Iurie Leancă se va afla luni, 28 aprilie, la Atena, cu ocazia intrării în vigoare a regimului liberalizat de vize cu UE.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, din componenţa delegaţiei, aprobată de cabinetul de miniştri, fac parte preşedintele Parlamentului, Igor Corman, şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, eurodeputatul Monica Macovei, 25 de studenţi – cîştigători ai concursului „Fii primul care zboară fără viză în Europa”, şase elevi olimpici, peste 20 de rude ale cetăţenilor moldoveni aflaţi în străinătate şi 30 de jurnalişti.

Grecia a fost aleasă pentru acest eveniment, deoarece în prezent deţine preşedinţia Uniunii Europene. Avionul va decola luni dimineaţa de pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Programul mai include vizite la Panteon, Acropolis şi turul centrului istoric al Atenei.

Decizia de anulare a vizelor Schengen pentru cetăţenii moldoveni a fost publicată în Jurnalul Oficial al UE pe 20 aprilie şi va intra în vigoare pe 28 aprilie. A doua zi după aceasta Iurie Leancă se va deplasa la punctul de traversare a frontierei Sculeni, unde alături de omologul său român, Victor Ponta, va privi cum primii cetăţeni moldoveni vor pleca în Europa fără vize.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?