X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

FMI va oferi în continuare Moldovei asistență în perfecționarea politicilor financiar-economice

24 apr. 2014,, 10:50   Economie
4196 1
Foto: dagda.com.ua
Fondul Monetar Internațional (FMI) este dispus să ofere în continuare Republicii Moldova asistența tehnică necesară în perfecționarea politicilor financiar-economice. O declarație în acest sens a fost făcută de șeful Misiunii FMI în Moldova, Max Alier, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, relatează NOI.md.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat evoluțiile politice din Republica Moldova și prognozele economice pentru anul 2014, aspecte legate de politica bugetar-fiscală, situaţia din sistemul financiar-bancar. De asemenea, părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluțiile din regiune și riscurile potențiale pentru Republica Moldova.

Igor Corman a informat despre actele adoptate de Parlament pentru îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul financiar-bancar. Spicherul s-a referit și la proiectele legislative aflate în examinare la comisiile de profil ale Parlamentului, care, odată adoptate, vor completa instrumentarul Băncii Naționale a Moldovei și al instituțiilor abilitate pentru buna gestionare a domeniului financiar-bancar.

La rîndul său, Max Alier a informat despre obiectivele actualei Misiuni de monitorizare a FMI, care se va afla în Moldova pînă la 30 aprilie curent, perioadă în care experții FMI vor examina politicile macroeconomice ale Republicii Moldova și vor purta discuţii cu autorităţile. Ultima misiune de experți a FMI s-a aflat în Moldova la sfîrșitul lunii ianuarie 2014.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?