X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Andrievschi: Prin vizitele lor oficialii străini de rang înalt își marchează teritoriul

23 apr. 2014,, 16:26   Societate
6036 6
Foto: gzt.md
„Prin multiplele vizite, îndeosebi din ultima perioadă, oficialii europeni și americani de rang înalt transmit un semnal clar. Moldova intră în sfera lor de influență și ei vor lupta pentru ea”. Astfel a comentat pentru NOI.md vizita neașteptată, neanunțată din timp, a miniștrilor de externe ai Germaniei și Franței, Frank-Walter Steinmeier și Laurent Fabius, analistul politic Vitalie Andrievschi.

Potrivit interlocutorului, asemenea „vizite” nu reprezintă nimic altceva decît marcarea teritoriului: nu te băga aici, e al meu! „Însă autoritățile noastre ar putea folosi această bunăvoință a funcționarilor străini și în folosul țării, nu doar pentru sine. În aceleași beciuri de la Cricova, unde de obicei se încheie vizitele, ar putea nu doar să laude vinurile noastre (cu toate că și aceasta trebuie), că să le spună germanilor, de exemplu, că sîntem interesați de renumitele lor surse alternative de energie, în necesitatea de a investi în producția acestora în Moldova”, a subliniat analistul.

„Am spus nu o singură dată că Moldova trebuie să valorifice în deplină măsură interesul manifestat atît din partea Occidentului, cît și din partea Estului”, a conchis Andrievschi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?