Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Expert despre băncile din Moldova: Încărcaţi portocale în butoaie

23 apr. 2014,, 12:22   Economie
5276 0
Foto: livejournal.com
„Vînzarea a peste 2,3 milioane de acțiuni ale BC „Victoriabank”, ceea ce constituie 9,27% din volumul emisiei, nu reprezintă nimic altceva decît continuarea luptei domnilor Platon, Plahotniuc și Filat pentru influență asupra celei de-a doua ca mărime instituție bancară din țară”, a declarat pentru NOI.md un expert în domeniul economiei, care a dorit să-și păstreze anonimatul.

Interlocutorul a explicat că la începutul lunii februarie Banca Națională a Moldovei a blocat pachetele de acțiuni ale două grupuri de acționari de la „Victoriabank”, care împreună dețin 30% din acțiuni. Acum deținătorii pachetelor blocate vînd unul altuia pachete mai mici de 5%, pentru a evita controlul prevăzut din partea BNM.

„Nu e secret pentru nimeni că în Moldova se află în circulație un volum enorm de bani în numerar care nu sînt luați în evidență. Este suficient să amintim despre salariile în plic, încasările caselor de schimb valutar. Băncile se ocupă activ cu spălarea acestor bani. Nu uitați că băncile reprezintă sistemul sanguin al țării și economiei acesteia. Proprietarii acestor instituții financiare pot influența activitatea oricărui organ”, a subliniat economistul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?