Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Timoșenko și Ianukovici intenționau să ÎMPARTĂ între ei Ucraina - jurnalist

23 apr. 2014,, 12:10   Externe
6970 2
Foto: obozrevatel.com
Viktor Ianukovici și Iulia Timoșenko au vrut să împartă între ei Ucraina, practic în jumătate. Lui Ianukovici urmau să-i revină 23 de milioane de locuitori, iar lui Timoșenko - 22 de milioane, a declarat într-un interviu pentru Esquire jurnalistul Serghei Leșcenko.

"Este un document despre o coaliție largă între Iulia Timoșenko și Viktor Ianukovici. Dacă cineva a uitat, înainte de alegerile prezidențiale din 2010, cei doi intenționau să încheie un acord pentru a împărți puterea. Ianukovici a refuzat alianța cu Timoșenko doar cu șase luni înainte de alegeri. Asupra a ceea ce au convenit, avem doar o idee generală. Și nu s-ar fi aflat nimic dacă nu ar fi prostul obicei al lui Ianukovici de a-și documenta crimele - penale, financiare sau politice", - a declarat Leșcenko.

Jurnalistul a dezvăluit că între politicieni exista un acord. La început Ianukovici urma să dețină funcția de președinte două mandate consecutiv, apoi două mandate - Timoșenko. La alegerile parlamentare s-ar fi mers cu o singură listă. Toate funcțiile din țară se împărțeau între cele două forțe. Mai mult decît atît, așa cum reiese din documente, ei negociau fiecare portofoliu, subliniază Leșcenko.

Dar cel mai mult l-a uimit punctul proiectului, unde Ianukovici și Timoșenko împărțeau puterea în regiuni. Ca bază era luat nu numărul de uzine în teritoriu, nu veniturile bugetare, ci populația. Iar în final au scris: lui Ianukovici îi revin 23 de milioane de suflete, iar lui Timoșenko - 22 de milioane. "Pare a fi o împărțire a șerbilor între "stăpîni". Din fericire, acest acord a eșuat, căci altfel ar fi trebuit să așteptăm încă cincisprezece ani, pînă aceștia doi și-ar fi dus la bun sfîrșit mandatele convenite", - a adăugat jurnalistul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?