Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Leancă: E foarte dureros ce se întîmplă

23 apr. 2014,, 11:36   Societate
6124 4
Foto: noi.md
Frecvența accidentelor rutiere produse în ultimul timp pe teritoriul țării trezește îngrijorarea premierului Iurie Leancă. Șeful executivului se arată indignat de faptul că mulți dintre șoferii care provoacă accidente rutiere scapă basma curată, din cauza deficiențelor din sistemul justiției.

În acest sens, premierul a cerut să fie creată o comisie specială, care să evalueze prestația tuturor părților implicate în procesul de investigare și tragere la răspundere a vinovaților. Din componența comisiei vor face parte reprezentanți ai MAI, ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Justiției, ai CNA și Procuraturii Generale.

„Trebuie să vedem unde se produce în justiție acest blocaj. Numărul dosarelor finalizate este foarte mic. Voi dispune crearea unei comisii, care timp de o lună să evalueze foarte minuțios prestațiile tuturor celor angajați în acest lanț, începînd cu medicii, ofițerii de urmărire penală, astfel încît să înțelegem unde se produce acest blocaj. Trebuie să diminuăm acest flagel, pentru este un adevărat flagel. E foarte dureros în fiecare dimineață, cînd primesc cîte un mesaj de la ministrul de interne despre ce se întîmplă în țară”, a menționat Leancă în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Premierul a precizat că în urma evaluării efectuate, va fi publicată o listă care va conține numele celor care se fac vinovați de tărăgănarea dosarelor penale intentate în cazul accidentelor rutiere. Leancă s-a referit și la problema lipsei de transparență în procesul de obținere a permiselor de conducere și a cerut autorităților competente să fie mai responsabile în această privință.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?