X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Serviciile municipale încep curăţarea plajelor

23 apr. 2014,, 10:00   Societate
4652 0
Foto: wikimapia.org
„Noi deja am curăţat zona de plajă pînă la barajul lacului din Valea Trandafirilor. Lucrările acolo, deocamdată, sînt stopate, aşteptăm recomandările savanţilor ecologişti privind plantaţiile de stuf. Acolo şi-au făcut cuiburi păsări înotătoare, peştele depune icre, s-au stabilit ondatrele. Trebuie să păstrăm cu grijă aceste habitate”, a comunicat pentru NOI.md șeful Întreprinderii Municipale "Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi", Eliferie Haruţa.

„Acum sînt efectuate lucrări pe lacul „La izvor”. Ce numai nu scoatem din apă împreună cu nămolul! E uimitor cît de mult nu ne respectăm pe noi şi locurile noastre de odihnă”, a remarcat interlocutorul.

Directorul asociaţiei a mai menţionat că lucrările de amenajare şi curăţenie a plajelor municipale vor începe în luna mai. Proiectul deciziei prezentate spre aprobare CMC-ului prevede şi reparaţia scaunelor şi cabinelor de duş de pe plaje.

„Totodată, în premieră, autorităţile municipale intenţionează să aducă pînă la o tonă şi jumătate de nisip la trei plaje din capitală, amplasate în parcurile „Rîşcani”, „La izvor” şi „Valea Trandafirilor”. În timpul apropiat vom anunţa un concurs pentru procurarea nisipului de la proprietarii carierelor de nisip”, a precizat Haruţa.

Funcţionarul a recunoscut că ar fi bine ca plajele municipale să fie date în arendă pe termen lung. Orăşenii ar fi de acord să plătească un preţ moderat pentru posibilitatea de a se odihni în curăţenie şi comoditate. Însă, deocamdată, potrivit lui Haruţa, nu s-au găsit doritori de a lua în arendă plajele. E şi clar: aici sînt necesare investiţii semnificative, ce vor aduce dividende într-o perspectivă mai îndepărtată. Dar poate Consiliul Municipal ar trebui să se gîndească la facilităţi fiscale pentru asemenea obiecte?!
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?