X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

În Găgăuzia nu se va admite interzicerea retransmisiei posturilor de televiziune rusești

22 apr. 2014,, 17:44   Societate
5485 1
Foto: vfokuse.md
Autoritățile de la Comrat intenționează să întreprindă toate măsurile necesare pentru a asigura transmisia posturilor de televiziune rusești pe teritoriul autonomiei găgăuze. Despre aceasta a anunțat astăzi bașcanul Mihail Formuzal în cadrul ședinței de lucru a Comitetului Executiv al Găgăuziei, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al liderului de la Comrat.

Mihail Formuzal a solicitat conducătorilor direcțiilor de profil ale executivului Găgăuziei să elaboreze propuneri privind asigurarea transmisiunii posturilor de televiziune ale Federației Ruse pe teritoriul autonomiei. În calitate de măsuri preventive în acest sens ar putea fi înaintarea unei inițiative legislative respective în Adunarea Populară și solicitarea conducerii posturilor rusești de televiziune de a oferi rețelelor găgăuze dreptul de a retransmite posturile gratis.

„Nimeni nu are dreptul să limiteze oamenilor accesul la informație din surse diferite. Este necesară asigurarea activității neîntrerupte a posturilor de televiziune și majorarea numărului acestora, pentru ca locuitorii autonomiei să aibă dreptul la alegere”, a subliniat bașcanul.

Potrivit lui Formuzal, „a vorbi despre obiectivitatea CCA nu are sens”.

„În Moldova și fără asta spațiul mediatic este supus intereselor unei forțe politice”, a declarat liderul de la Comrat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?