Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Babuc: Moldova conştientizează necesitatea păstrării identităţii găgăuzilor (VIDEO)

22 apr. 2014,, 17:37   Societate
5739 5
Foto: flux.md
„Vă chem să păstraţi valorile culturale ale ţinutului. Găgăuzii prezintă interes pentru lumea întreagă, ei fiind reprezentanţii poporului turcic, dar, totodată, şi ai poporului ortodox. De aceea, Moldova conştientizează necesitatea păstrării identităţii culturale şi lingvistice a găgăuzilor”, a declarat în cadrul vizitei sale de lucru în Găgăuzia ministrul Culturii, Monica Babuc, relatează NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Ministrul a menţionat în mod deosebit colectivul găgăuz de dansuri „Cadînja”, care a evoluat cu mare succes la festivalul „Mărţişor”.

„Pentru mine a fost o mare bucurie să văd atîtea aprecieri, aplauze şi admiraţie, oferite acestui ansamblu. Eu cred că în viitorul apropiat vom organiza neapărat un mare concert la Chişinău, cu reprezentanţii colectivelor de artă din Găgăuzia, care trezesc interesul nu doar în Germania, Rusia, Turcia, dar şi aici, în Moldova”, a adăugat Babuc.

„Împreună cu ministrul vom discuta și un şir de probleme ce vizează activitatea caselor de cultură, a muzeelor, a „Gagauzconcert”, înzestrarea tehnică etc.”, a menţionat Mihail Formuzal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?