Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Chișinău: Alt senator american, aceleași promisiuni

22 apr. 2014,, 14:44   Politică
4688 6
Foto: infox.ru
Statele Unite vor ajuta Moldova în parcursul său european și vor contribui la dezvoltarea țării pe calea democrației. Declarația aparține senatorului american Bob Corker și a fost făcută în cadrul vizitei efectuate astăzi la Chișinău.

Oficialul american a reiterat, în timpul unei întrevederi cu premierul Iurie Leancă, mesajul făcut public recent și de senatorul John McCain.

„Este important ca cetățenii din Republica Moldova să simtă că trăiesc într-o țară democratică. Noi sîntem alături de voi și vă vom ajuta să vă dezvoltați și să mergeți în direcția corectă”, a subliniat senatorul.

De cealaltă parte, Iurie Leancă a exprimat gratitudine Statelor Unite pentru susținere în realizarea agendei reformelor asumate de Republica Moldova.

Cei doi oficiali au mai vorbit despre intensificarea dialogului bilateral, sporirea securității energetice, evoluțiile din regiune și reglementarea conflictului transnistrean. Un subiect aparte al discuțiilor l-a constituit atragerea investițiilor americane și intensificarea relațiilor comerciale dintre cele două state.

Precizăm că senatorul american Bob Corker, care este membru al Comisiei de politică externă a Camerei superioare a Senatului american, se află la Chişinău pentru prima oară. Săptămîna trecută, premierul Leancă s-a întîlnit cu alți patru senatori americani: John McCain, John Barrasso, John Hoeven și Ron Johnson.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?