X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Leancă a raportat experților FMI despre situația macroeconomică din Moldova

22 apr. 2014,, 14:38   Economie
3666 4
Foto: noi.md
Prognozele privind evoluţiile macroeconomice în Republica Moldova, în anul 2014, perspectivele bugetare, situaţia în sistemul bancar şi reformele structurale promovate în diverse domenii au fost discutate în cadrul întrevederii prim-ministrului Iurie Leancă cu experții FMI aflați în vizită la Chișinău, relatează NOI.md cu referire la Serviciul de presă al Guvernului.

Iurie Leancă a făcut o trecere în revistă a acţiunilor întreprinse de Guvernul de la Chişinău pentru asigurarea stabilităţii şi transparenţei sectorului financiar. Șeful executivului a declarat că autoritățile din Moldova vor avea şi în continuare o abordare prudentă față de politicile financiar-economice, inclusiv în contextul evoluţiilor regionale care ar putea afecta situaţia din Republica Moldova.

Șeful Misiunii FMI, Max Alier, a menționat că, în perioada 22-30 aprilie, experţii Fondului vor examina politicile macroeconomice ale Republicii Moldova şi vor purta discuţii cu autorităţile şi reprezentanţii mediului de afaceri, în contextul consultărilor periodice de supraveghere şi a monitorizării post-program. Ultimul program de asistenţă al FMI pentru Republica Moldova a fost finalizat în aprilie 2013. În cadrul acestui program Moldova a beneficiat de asistenţă financiară în valoare de 566 de milioane de dolari SUA.

La întrevedere au participat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, ministrul Finanţelor, Anatol Arapu, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, şi guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?