X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Moldova s-a angajat să livreze în Rusia doar carne de producție proprie

22 apr. 2014,, 12:52   Economie
4513 1
Foto: noi.md
Republica Moldova va exporta în Rusia doar carne de producție proprie. Anunțul a fost făcut de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, în cadrul întrevederii la Moscova cu șeful Rosselhoznadzorului, Serghei Dankvert, relatează NOI.md.

Potrivit unui comunicat emis de Rosselhoznadzor, Vasile Bumacov a menționat că pe marginea recentului caz de livrare a producției din carne belgiană cu certificate veterinare moldovenești a fost inițiată o anchetă de serviciu. Ministrul moldovean a precizat că au fost luate măsuri serioase pentru a exclude asemenea incidente pe viitor.

La rîndul său, Serghei Dankvert a menționat că asemenea cazuri trebuie contracarate imediat, pentru că în caz contrar acestea ruscă să devină un sistem. Drept exemplu, Dankvert a menționat creșterea numărului de încălcări la tranzitul producției supuse controlului prin teritoriul Ucrainei. Vasile Bumacov a informat detaliat partea rusă despre măsurile întreprinse de Moldova pentru prevenirea cazurilor de transmitere de pe teritoriul UE a unor asemenea boli periculoase, cum ar fi bluetonge.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?