Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Rusia va majora importul de carne de porc din Moldova

22 apr. 2014,, 12:05   Economie
4040 0
Foto: noi.md
Livrările de carne de porc din Republica Moldova ar putea prezenta interes pentru cercurile de afaceri din Rusia, importul urmînd să fie majorat. Anunțul a fost făcut de șeful Serviciului Federal pentru Supravegherea Veterinară şi Fitosanitară „Rosselhoznadzor”, Serghei Dankvert, în cadrul întrevederilor cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova, Vasile Bumacov, și directorul general al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Sula, relatează NOI.md.

Întrevederea a avut loc săptămîna trecută la Moscova și s-a axat pe problemele asigurării securității la livrările de producție moldovenească, supusă controlului și carantinei. Vasile Bumacov l-a informat pe Serghei Dankvert despre măsurile elaborate de partea moldovenească pentru sporirea producției cărnii de porc.

Potrivit lui Bumacov, funcționalitatea acestor măsuri este determinată de susținerea acordată de Guvern, care subvenționează 50% din costul creării fermelor de porci. Avînd în vedere faptul că Moldova își asigură necesitățile interne de grîu furajer, această direcție are perspective, în acest sens fiind deja atrași investitori străini.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?