Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Renat Kuzmin: Ucraina – doar un pătrat pe tabla de șah a hărții geopolitice a lumii

20 apr. 2014,, 02:57   Externe
7663 4
Foto: obozrevatel.com
Serviciul de presă al guvernului ucrainean a făcut o declarație cu privire la rezultatele negocierilor de la Geneva (SUA, UE, Rusia și Ucraina) din 17 aprilie: "Toate părțile s-au obligat să se abțină de la orice formă de violență, intimidare sau acte provocatoare. Participanții au condamnat cu fermitate și au respins toate formele de extremism, rasism și intoleranță religioasă, inclusiv antisemitismul. S-a convenit că o misiune speciala de monitorizare a OSCE va juca un rol important în susținerea autorităților ucrainene și comunităților locale în punerea în aplicare imediată a acestor măsuri".

In spatele acestor cuvinte, cred unii experti, se ascunde un fapt simplu - poziția Ucrainei, numită "cinci cereri", a fost pur și simplu ignorată. Nici întoarcerea Crimeei, nici retragerea trupelor de la frontieră, etc. De fapt, Ucraina a primit alte cinci cerințe din pargea Europei și Rusiei.

Este de remarcat că în aceeași zi, la un post TV local, candidatul la funcția de președinte al Ucrainei, Renat Kuzmin, a spus: "Nu există acum un război între Rusia și Ucraina. Astăzi există o confruntare între Occident și Orient, între Rusia și Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană care are loc pe teritoriul Ucrainei. Ucraina a devenit o platformă, un teren pentru confruntarea dintre aceste puteri".

El a fost primul dintre politicienii ucraineni care a spus cu voce tare ceea ce toată lumea știa de mult timp - Ucraina este un obiect de manipulare și un poligon pentru realizarea intereselor altor țări.

"Parafrazîndu-l Zbigniew Brzezinski , se poate spune că Ucraina - este doar un pătrățel pe tabla de șah a hărții geopolitice a lumii. Iar figurile pe ea le aranjează cei mai buni maeștri ai politicii contemporane. Iar joacă șah adevărați genii, cu care conducerea nominală de astăzi a Ucrainei nu are nicio legătură", - consideră Renat Kuzmin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?