X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

La Chişinău se va deschide un centrul sportiv special pentru halterofili

21 apr. 2014,, 12:00   Sport
6770 0
Foto : noi.md
În zona stadionului "Dinamo" din Chişinău se va deschide primul centru sportiv special pentru echipa naţională de haltere. Astfel ministerul de profil a reacţionat la evoluţia halterofililor moldoveni la Campionatul Europei la haltere din Tel-Aviv, unde au obţinut cinci medalii.

Antrenorul echipei naţionale, campionul olimpic Tudor Casapu, a comunicat agenţiei "Infotag", că pe lîngă sală, acolo vor fi create toate condiţiile pentru instruirea corespunzătoare a atleţilor şi reabilitarea acestora, inclusiv va fi creat un cabinet de masaj şi o saună.

"Salut această decizie a autorităţilor. Cu toate că sînt adeptul teoriei că fiecare trebuie să se ocupe de treaba sa, nu antrenorii şi nici sportivii nu trebuie să chibzuiască unde să găsească bani pentru cantonamente şi care vor fi condiţiile de antrenamente, sînt convins că Ministerul Tineretului şi Sportului merge în direcţia corectă, creînd sportivilor condiţii adecvate", a spus el, recunoscînd că uneori "mai bine nu ar ajuta, deoarece acest fapt creează obstacole".

Potrivit spuselor sale, baza pentru halterofili se construieşte din 1992.

În luna februarie anul trecut, din cauza lipsei condiţiilor pentru antrenamente şi a burselor mici, medaliata de bronz la Olimpiada din Londra, Cristina Iovu, a decis să se antreneze pentru echipa Azerbaidjanului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?