Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

DETAȘAMENTELE din Crimeea sînt pregătite să vină în ajutorul sud-estului Ucrainei

19 apr. 2014,, 15:47   Externe
13595 7
Foto: sobesednik.ru
Detașamentele de autoapărare din Crimeea sînt pregătite să vină în ajutorul locuitorilor din sud-estul Ucrainei, care cer Kievului "respectarea drepturilor lor", a declarat la 18 aprilie premierul interimar al republicii Crimeea, Serghei Aksenov.

"Oamenii au dorință. Autoapărarea este pregătită să vină în componență deplină în sprijinul locuitorilor din Donețk", - a spus el. Potrivit lui, sînt mulți doritori de a se alătura voluntarilor pentru a pleca în sud-est. " Avem mulți doritori de a se înrola voluntari… Principala mea sarcina este de a-i opri pe locuitorii Crimeei de apleca în masă în regiunile de sud-est. Trăim în cîmpul legislativ al Federației Ruse" , - a declarat Aksenov.

El a adăugat că, dacă nu ar deține o funcție oficială, ar fi luat parte la lupta locuitorilor din sud-est. "Astăzi am un statut oficial, am conducători nemijlociți. Ca persoană particulară demult m-aș fi dus acolo, am fi ajutat la restabilirea ordinii acolo destul de repede și am coordona toate acțiunil", - a declarat Aksenov.

În același timp, el a apreciat înalt organizatorii rezistenței. Totodată el a subliniat că detașamentele de autoapărare din Crimeea nu au părăsit hotarele republicii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?