X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Narîșkin a JURAT CREDINȚĂ "integrității teritoriale" a Republicii Moldova

19 apr. 2014,, 14:29   Politică
10400 14
Foto: vestikavkaza.ru
În cadrul întrevederii de la Sankt Petersburg cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, Președintele Dumei de Stat, Serghei Narîșkin "a confirmat poziția Federației Ruse cu privire la soluționarea conflictului transnistrean în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova", anunță serviciul de presă al Parlamentului Republicii Moldova.

Declarația a fost făcută în contextul discuțiilor la inițiativa părții moldovenești a situației în procesul de reglementare a conflictului moldo - transnistrean, având în vedere apelul recent al așa-zisului soviet suprem de la Tiraspol către autoritățile Federației Ruse privind recunoașterea independenței autoproclamatei republici nistrene și acceptarea sa în componența Rusiei. În contextul discuțiilor despre criza din regiune, Igor Corman a pledat pentru stabilizarea situației, evitarea confruntării și prevenirea extinderii separatismului.

Speakerul moldovean a declarat că pledează pentru "integrarea europeană" a R. Moldova și dezvoltarea concomitentă a cooperării cu "partenerii tradiționali din Est", atît în format bilateral, cît și în cadrul CSI. Corman a subliniat, de asemenea, importanța examinării în cadrul Comitetului interparlamentar de cooperare economică dintre Moldova și Rusia a soluției la problema exporturilor de vinuri moldovenești pe piața rusă.

De asemenea, șeful Legislativului a exprimat deschiderea părții moldovenești pentru organizarea consultărilor pe marginea textului Acordului de Liber Schimb și Comerț Aprofundat între Republica Moldova și Uniunea Europeană, care va fi semnat în viitorul apropiat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?