X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CNA către primarul de Taraclia: Te vor închide, iar tu să vorbești mai puțin (FOTO)

18 apr. 2014,, 17:55   Societate
5683 5
Foto: gagauzinfo.md
Direcția teritorială „Sud” a Centrului Național Anticorupție (CNA) a intentat dosar penal pe numele primarului orașului Taraclia, Serghei Filipov, pe articolul 328 al Codului penal al Republicii Moldova „Depășirea atribuțiilor de serviciu care a cauzat daune în proporții considerabile intereselor publice”, transmite NOI.md.

Serghei Filipov a scris despre aceasta pe pagina sa din rețelele de socializare, menționînd că dosarul penal intentat împotriva lui este „o reacție a autorităților Moldovei la discursul lui în cadrul celui de-al doilea Sobor al bulgarilor din Moldova”.

Potrivit lui Filipov, „infracțiunea constă în aceea că primăria nu a coordonat cu inspecția ecologică teritorială lucrările de amenajare a scuarului din centrul orașului Taraclia”. Conform anchetei, Filipov a prejudiciat statul cu 164 880 lei.

La rîndul său, primarul afirmă că în realitate nu este vorba despre niciun fel de prejudiciu material și că are toate documentele necesare pentru amenajarea scuarului respectiv.

Serghei Filipov consideră că intentarea dosarului penal are legătură cu discursul pe care l-a avut în cadrul Soborului bulgarilor, cînd a propus ca raionul Taraclia să intre în componența Găgăuziei pînă la semnarea Acordului de asociere UE – Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?