Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cea mai tare activistă din Moldova a răbufnit!

18 apr. 2014,, 16:59   Showbiz
8155 9
Foto: twitter.com
Recent, comunitatea online din Moldova a fost bulversată de noutatea că liderul ONG-urilor din Moldova, Antoniţa Fonari, din cauza dificultăţilor materiale, este nevoită să accepte o propunere de serviciu peste hotare. Activista şi-a spus păsul pe pagina sa de Facebook.

“Eu am început lucrul ieri la 8:30 dimineaţa şi l-am terminat acum. Lucrez aşa de câteva săptămâni (dar în principiu de când aveam 16 ani). Copiii i-am trimis la tatăl lor în România, pentru că nu mai reuşesc să le asigur alimentarea necesară. De câteva luni plătesc serviciile comunale ale oficiului din bani personali şi nu reuşesc să îi ofer timpul necesar mamei de 75 de ani, care după a doua paralizie se simte tot mai rău. Chiria apartamentului şi plata serviciilor comunale sunt o obsesie la fel de mare ca şi lipsa de salarii în echipa mea”, scrie reprezentanta societăţii civile.

Antoniţa Fonari a comunicat într-un interviu pentru NOI.md că nu părăseşte Moldova pentru totdeauna, dar pleacă în Europa doar temporar, pentru a-şi îmbunătăţi situaţia materială.

„În postarea mea pe Facebook eu doar am vrut să spun cît de greu trăiesc oamenii în prezent în Moldova, - spune Antoniţa. – Ei sînt nevoiţi să plece din ţară nu pentru că nu o iubesc, dar pentru că aici nu-şi pot asigura condiţii elementare de viaţă. Eu sînt doar un exemplu. Eu lucrez foarte mult, dar pînă în prezent nu am propria locuinţă. Domeniul organizaţiilor neguvernamentale din Moldova va muri, dacă nu va fi susţinut. Doar cineva trebuie să apere drepturile bătrînilor, orfanilor, persoanelor cu dizabilităţi”, consideră Fonari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?