X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Unul din cele mai RĂSUNĂTOARE DOSARE de corupție, FINALIZAT

18 apr. 2014,, 12:50   Societate
4448 0
Foto: actualitati.md
Urmărirea penală în dosarul de corupere și spălare de bani de la fisc a fost finalizată, cauza fiind expediată în instanța de judecată. În calitate de învinuiți, în acest dosar, figurează şeful Direcţiei Antifraudă a Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor Produselor Agroalimentare „MoldRosProdExpo".

Astfel, inspectorul de la fisc este acuzat de corupere pasivă şi trafic de influenţă exercitată în interesul unui grup criminal organizat. La rîndul său, complicele acestuia, care se află în arest, este acuzat de corupere activă. În privinţa celui de-al treilea învinuit, cauza penală a fost disjunsă într-o procedură separată, ultimul fiind anunţat în căutare internaţională.

În cadrul urmăririi penale, procurorii au stabilit că, la comiterea infracțiunilor, învinuiţii utilizau automobile de lux, care au fost recunoscute drept corpuri delicte. În acest sens, procurorii vor solicita confiscarea autoturismelor respective în folosul statului.

Menționăm că cei trei suspecți au fost reținuți la începutul lunii februarie curent, după ce au fost prinşi cu mită de 135. 335 de mii de dolari şi 100 de mii de lei. Banii au fost estorcați de la diferiți agenţi economici în schimbul obținerii unor facilități fiscale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?