X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Preşedintele Nicolae Timofti a îndemnat UE să semneze Acordul de Asociere cu RM pînă la sfîrşitul lunii mai

18 apr. 2014,, 12:11   Politică
3726 3
Foto: noi.md
Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a propus Consiliului European să semneze Acordul de Asociere şi cel de Liber Schimb RM-UE pînă la finele lunii mai. Despre aceasta se vorbeşte în scrisoarea adresată în ajun de Timofti Consiliului European.

Potrivit agenţiei "Infotag", cu referinţă la serviciul de presă al şefului statului, preşedintele consideră că Acordul poate fi semnat în cadrul şedinţei şefilor de stat şi guverne ale Uniunii Europene, pe 27 mai.

Scrisori similare au fost trimise preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso şi Înaltului Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton.

Timofti a salutat decizia Consiliului European de a accelera semnarea Acordului de Asociere cu Moldova reieşind "din actualul context intern şi cel regional complex".

De asemenea, şeful statului a mulţumit membrilor Consiliului European pentru sprijinul acordat Republicii Moldova, inclusiv pentru că cetăţenii moldoveni vor putea călători, de la 28 aprilie, fără vize în Europa.

Iniţial se planifica că Acordul de Asociere RM-UE urma să fie semnat în septembrie 2014. Apoi preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a spus că acesta poate fi semnat pînă în august. Apoi se menţionat luna iunie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?