X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Ucraina: Serghei Lavrov anunță un acord privind DEZESCALADAREA tensiunilor

18 apr. 2014,, 10:57   Externe
3787 1
Foto: mignews.com
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a anunțat joi la Geneva că Rusia, Ucraina, Uniunea Europeană (UE) și SUA au ajuns la un acord privind măsuri «în etape» pentru dezescaladarea tensiunilor din Ucraina, măsuri care să includă abținerea de la violențe, transmit Reuters și AFP.

Participanții la reuniunea de la Geneva consacrate crizei din Ucraina au stabilit de comun acord să facă apel la dezarmarea grupurilor ilegale înarmate și la evacuarea clădirilor ocupate, a precizat Lavrov într-o conferință de presă.

«Toate grupurile înarmate ilegale trebuie să fie dezarmate, toate clădirile ocupate ilegal trebuie date înapoi proprietarilor lor legitimi, toate străzile, piețele și alte locuri publice din orașele ucrainene trebuie eliberate», se arată în document.

Acesta prevede de asemenea o amnistie pentru cei care vor respecta dispozițiile acordului, cu excepția celor care «se fac vinovați de crime capitale».

Șeful diplomației ruse a mai anunțat că participanții au decis să continue întîlnirile «în diferite formate» și sunt de acord ca OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa) să-și asume un rol principal în medierea crizei.

Serghei Lavrov a făcut apel, pe de altă parte, la lansarea imediată a unui dialog național în Ucraina, precum și la descentralizare și acordarea unei mai largi autonomii regiunilor ucrainene. El a calificat totodată drept «discriminatorii și neprietenești» restricțiile impuse deplasărilor unor cetățeni ruși, în contextul tensiunilor din Ucraina.

În același timp, a dat asigurări șeful diplomației de la Moscova, Rusia «nu are niciun fel de dorință» de a trimite trupe în Ucraina. «Acest lucru ar fi împotriva intereselor noastre fundamentale», a conchis Lavrov
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?